De belangrijke rol van Harlingen

Het plaatsje Harlingen heeft een belangrijke plaats binnen de Westergozone en de gehele provincie Friesland. Met de ligging aan de Waddenzee vormt het de poort naar verschillende Waddeneilanden vanaf het Nederlandse vasteland. Daarnaast verbind het de Friese provincie nog met vele andere plekken.netherlands-tulip-fields.jpg.adapt.945.1_0Fd9EFO

Harlingen is een zeer pittoresk plaatsje met diverse interessante bezienswaardigheden. Doordat het stadje erg populair is onder bezoekers en toeristen is er zelfs een VVV gevestigd. Als gevolg hiervan zijn er ook voldoende mogelijkheden om op de plek of in de buurt te overnachten. Er zit zelfs een heuse winkel met souvenirs.

Omdat de plaats een haven heeft is het er altijd bedrijvig geweest. Het is een van de traditionele Friese elf steden en heeft een bepaalde aantrekkingskracht op mensen uit de nabije en verre omgeving. Harlingen is goed geschikt om te voet te verkennen. Het is in zo´n geval ook mogelijk een gids in te huren of met een groep een wandeling te gaan maken.

Omdat Harlingen al ruimschoots duizend jaar oud is ligt er ontzettend veel geschiedenis. Met dank aan de strategisch goede ligging werd er veel handel gedreven en kwamen er steevast veel mensen langs in het plaatsje. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk het oude stadhuis van Harlingen te bezoeken. In de hoogtijdagen van Harlingen was de haven zelfs een van de grootste van heel Nederland.

In het heden is het plaatsje vrij rustig, al trekt het wel nog steeds vele toeristen die voor een dagdeel of langer op bezoek blijven. Dit is buiten alle activiteiten in de haven een goede bron van inkomsten voor het plekje en dus ook goed voor de gehele Westergozone. Voor meer informatie over een bezoek aan Harlingen kun je verschillende bronnen raadplegen. De VVV in Harlingen zelf kan allerlei informatie verschaffen over de activiteiten die er te doen zijn alle andere vragen beantwoorden.