De hoofdstad van Friesland

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en heeft een zeer rijke geschiedenis die helemaal teruggaat tot in de Romeinse tijd. Deze hofstad telt op dit moment rond de honderdduizend inwoners en is daarmee de grootste van Friesland. Het is tevens de grootste van de elf steden. De stad is binnen Friesland qua economie het kloppende hart van de provincie. Net als dat het dit in de Westergozone ook is. In de nabije toekomst is het zelfs de culturele hoofdstad van Europa, natuurlijk een geweldige titel die een stad in zo´n geval een jaar lang mag dragen. Dit zal ongetwijfeld veel mensen naar de regio trekken die daar anders niet gekomen waren. Hierdoor zal automatisch de economie en het toerisme een enorme boost krijgen, een echte win-win situatie dus.netherlands_image_2_1

Dat Leeuwarden een bedrijvige stad is zie je op allerlei punten terug. Er zijn heel veel winkels en er is een groot industrieterrein. Dit heet Businesspark Leeuwarden. Hier zijn vele bedrijven gevestigd. Zo is er tevens een Expo hal waar vele beurzen en soortgelijke evenementen worden georganiseerd. Aan de overkant van de expo hal ligt tevens een druk casino. Het is een goed optie om deze na een drukken dag op een beurs te bezoeken en een van de vele spellen zoals Roulette of Blackjack te spelen. Wanneer je liever de luwte van je hotelkamer opzoekt kun je dit bij Mr Green online ook gewoon doen. Naast de Expo zijn er op het businesspark nog een aantal hallen waar verschillende evenementen georganiseerd kunnen worden.

Leeuwarden bloeit wat dat betreft als nooit tevoren. Met de mooie evenementen die in de toekomst gepland staan lijkt het er alleen maar beter op te worden in ´Ljouwert´, zoals de echte Friezen hun hoofdstad liefkozend noemen. Buiten de zakelijke kant is Leeuwarden voor de niet zakelijke bezoeker zeker net zo goed de moeite waard.