Bootverbindingen vanuit Friesland

Friesland en water zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden en dit is altijd zo geweest. De grootste evenementen zoals de elf stedentocht en de Sneek week vinden immer plaats op het water, wel of niet bevroren. De provincie verbind ook de rest van Nederland met een aantal andere plaatsen over het water. Vele bezoekers komen naar Friesland voor de vele meren, de zee en de andere wateren. Vooral in de zomer zijn er talloze activiteiten op en om het water te ondernemen. Een aantal van deze bezigheden zijn zeilen, kitesurfen en wakeboarden.friesland-771127_960_720

Als beginpunt van een reis naar de Nederlandse waddeneilanden is Friesland eveneens populair. Vooral de plaats Harlingen is een bekend beginpunt voor veerdiensten naar zowel Terschelling als Vlieland. Aan boord zijn er allerlei faciliteiten zodat jij je altijd goed kunt vermaken. Je kunt er van een hapje of drankje genieten of een gokje wagen op de gokkast, maar mocht deze bezet zijn dan kun je met behulp van een gratis wifi verbinding op casino-promoties.nl precies hetzelfde doen. Met een uitgebreid aanbod aan slots ga je hier zeker wat vinden. Wanneer je uit de bar van de boot naar buiten loopt kun je op het dek gaan staan om te genieten van het prachtige uitzicht.

De overtocht duurt afhankelijk van welke boot je neemt niet heel lang en het kan dan ook al de moeite zijn om voor een dag heen en weer te gaan. De Waddeneilanden zijn perfect voor een dagje uit of vakantie. Er zijn stranden te vinden met overal mooie duinen en veel natuur. Het is een gebied dat uiterst goed is voor wandelaars en fietsers. Met de wind in je haren kun je hier je hart ophalen. Vanaf Harlingen wordt het eenvoudig om zowel Terschelling als Vlieland te bereiken en kun je ook snel weer terug wanneer je dat wilt.